VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Vergoeding gevolgschade van een ongeval zónder letsel

Geplaatst op: 25-09-2020, 13:13:12

Wie zonder veel kleerscheuren van een aanrijding buiten zijn schuld afkomt, is tevreden als de directe schade snel is afgewikkeld. Dat de gevolgschade van een ongeval ook zónder letsel voor vergoeding in aanmerking komt, is een blinde vlek. Voormalig Aegon-directeur Frits Drost en zijn team ontwikkelden precies daarvoor Gevolgrecht Nederland.

“Dat is het vervelende”, zegt Drost. “Letselschade is hoe het heet. Maar dat betekent niet dat je altijd fysiek letsel moet hebben. Dat is precies het punt dat het gros van de mensen niet weet.” Drost schat dat zo’n 85 procent van de mensen met gevolgschade door een aanrijding met of zonder letsel, daar geen vergoeding voor heeft gekregen. Denk bijvoorbeeld aan de niet-gewerkte uren van een zelfstandige, de niet-vergoede medische kosten of het doorbetalen van een oppas voor de kinderen.

Is er sprake van verkeersschade kan men zich in verbinding stellen met Gevolgrecht (gevolgrecht.nl). Daar is de intake geautomatiseerd, volgt er contact met een medewerker en kan het slachtoffer digitaal z’n stukken opsturen. Daarna maakt Gevolgrecht een schadestaat en dient die in de bij de verzekeraar.

Bron: samenvatting bijdrage van Bart van de Laak van 25 september 2020 op www.amweb.nl

Vorige pagina